+32 2 647 89 20 info@alphaexpress.be

Ons verhaal

Alpha Express is zowel een menselijk als een ondernemersavontuur.
Ontdek ons verhaal in een paar belangrijke data.

De coöperatieve vennootschap Alpha Express werd door een groep vrienden in de flat van Philippe Ballenghien opgericht. Enkel Florence Siska en Philippe Ballenghien hebben het avontuur doorgezet.
De voertuigen die toen werden gebruikt, waren hun eigen privé-voertuigen, fietsen, of, voor speciale opdrachten, werden voertuigen gehuurd. De huidige communicatiemiddelen die wij nu kennen bestonden uiteraard niet. Toen waren de vennoten zelf verantwoordelijk voor de verschillende diensten, zoals het beantwoorden van telefoonoproepen, prospectie, facturatie, onderhoud van het kantoor, enz.

1990: We verhuizen naar de Scepterstraat, nog steeds in Elsene, in een voormalige winkel op de hoek van de Vandenbroeckstraat. 3 chauffeurs sluiten zich aan bij het team.

1991: Ontstaan van de « JET » dienst (heel België aan 350 Belgische frank)
Aankoop van Pagers. Team van 10 chauffeurs.

1992: Aankoop van de eerste radiotelefoons.

1993: De coöperatieve vennootschap wordt omgevormd naar een BVBA. Team van 15 chauffeurs.

1997: Aankoop van het gebouw in de Visvijverstraat 59 te Etterbeek. Het team groeit naar 35 chauffeurs. Veralgemening van GSM-telefoons en afschaffing van biepers en radiotelefoons.

1999: 2 werknemers worden aangeworven voor administratieve taken. Het aantal chauffeurs is toegenomen en tellen 15 extra chauffeurs!

2002: Aankoop van het gebouw in de Vertrouwensstraat in Etterbeek (veel groter met magazijn, parking, kantoor). De eerste GPS toestellen worden in gebruik genomen.

2003: Benaming verandert van BVBA naar NV. Alpha Express telt nu 50 chauffeurs. Ook het administratief personeel groeit mee.

2004: Alpha Express biedt internationale diensten aan. Na intensieve onderhandelingen met de « belangrijke spelers » gespecialiseerd in internationale zendingen, is Alpha Express in staat deze nieuwe dienst tegen een zeer concurrerende prijs aan te bieden. De klanten lieten niet op zich wachten. Er werd een nieuwe werknemer aangeworven om voltijds aan dit project te werken.

2005: Dankzij het gebruik van de GPS toestellen gaan de chauffeurs van Alpha Express steeds sneller te werk.
Een extra bediende wordt aangeworven voor het beheer van het magazijn. Alpha Express heeft een toenemend aantal chauffeurs nodig, 60 chauffeurs maken deel uit van het bedrijf.

2008: Installatie van een « Real Time » volgsysteem op sommige voertuigen, dat Alpha Express in de loop van 2008 op alle voertuigen wil uitbreiden, om nog sneller en accurater op de behoeften van zijn klanten te kunnen reageren.

De transportwereld bevindt zich midden in een revolutie. Wij zijn klaar om de aangekondigde veranderingen tegen aan te gaan, met behoud van onze passie voor de kwaliteit van de dienstverlening aan onze klanten.

Alpha Express logo

+32 (0)2 647 89 20

info@alphaexpress.be

Vertrouwenstraat, 20

1040 Brussel -België

BTW : BE 0436.934.619

Algemene voorwaarden

Wettelijke vermeldingen

Privacy